Nr. 6 Jij en de doop €0,75

Bijbelstudie 6. Jij en de doop.
Bijbelstudie 6: Jij en de doop

En nu, waarom aarzel je? Sta op, laat je dopen en je zonden afwassen onder aanroeping van de Naam van de Heere. (Handelingen 22:16)

Waar is de doop voor nodig? Het geloof alleen redt je toch? Toch zegt Jezus zelf: ‘Wie gelooft heeft én gedoopt is, zal behouden worden’. Als je gedoopt wordt, zeg je door die doop: ik ben een zondaar; ik ben iemand die de dood verdiende, en dat weet ik. Maar nu weet ik dat Jezus voor zondaars is gestorven en begraven. En bij die Gekruisigde wil ik horen! Ik laat aan iedereen zien dat ik niet meer bij deze wereld hoor. Het is de start van een nieuw leven samen met God.

Er wordt binnen de christelijke wereld heel verschillend gedacht over de doop. Deze lesbrief gaat over de zogeheten ‘geloofsdoop’. Wanneer iemand tot geloof komt is het goed om deze persoon te dopen. Er wordt in deze lesbrief niet negatief gesproken over andere ‘soorten’ doop. Omdat we allemaal een beperkt inzicht hebben in Gods bedoelingen zullen we altijd mensen ontmoeten die anders denken dan wijzelf. 1 Korinthe 13 gaat erover dat onze kennis beperkt is. Van iedereen, dus ook dat van u en dat van mij. Maar ook dat het hebben van kennis lang niet zo belangrijk is als de liefde! Bij dit onderwerp is het goed om dit vooral vast te houden.

Bestellen
TIP

Lees vooraf 1 Korinthe 13.

< VORIGE BIJBELSTUDIE   |   > VOLGENDE BIJBELSTUDIE

Delen